houten huis bouwen

Houten huisframeAls je een houten huisframe bouwt, wil je er zeker van zijn dat je het goed doet. Hier is een gids over hoe je een huis frame goed plant en bouwt.
Heeft u ooit gehoord van een huis met goede botten? Wanneer mensen een huis dat compliment geven, hebben ze het over de fundering en het raamwerk.

HOE BOUW JE OP DE JUISTE MANIER EEN HOUTEN HUISFRAME

Als het gaat om het bouwen van een huis, maakt een sterk geraamte het verschil. Als het geraamte van het huis, ondersteunt het de omringende structuur en houdt het alles bij elkaar. Zelfs het mooiste interieur, zoals granieten aanrechtbladen en handgeschraapt houten vloeren, kan uit elkaar vallen als het frame niet solide of veilig is.

Als u klaar bent om uw eigen bouwproject te beginnen, is dit een geweldige plek om te beginnen.

1. Kies uw timmerhout

Hoewel het meeste hout er misschien hetzelfde uitziet, is het verre van gelijk.

Voordat u begint met uw houten huis frame, moet u het type hout dat u gaat gebruiken te selecteren.

In de regel wordt timmerhout ingedeeld in “kwaliteiten”. Eerste kwaliteit timmerhout is het beste wat je kunt kopen. Het zal minder snel krimpen en na verloop van tijd krimpen, en het ziet er uniformer uit met minder knoesten.

Of u uw materialen nu betrekt van een plaatselijke houthandel of een ijzerwinkel, vraag naar de kwaliteit van het beschikbare hout. Houd in gedachten dat de kwaliteit weliswaar toeneemt naarmate de kwaliteit afneemt, maar dat u wel meer betaalt voor het verschil. Zorg ervoor dat u uw budget daarop afstemt.

2. Giet de fundering

Zodra u uw hout heeft uitgezocht, kunt u beginnen met de bouw van uw frame. Het begint allemaal met de fundering.

Kies een locatie voor uw huis, huur dan een professional om uw perceel op te meten, zodat u precies weet waar de hoeken van het huis zullen zijn.

Vervolgens graaft en stort u de fundering, waarbij u erop let dat u de fundering goed afdicht om vocht te weren.

3. Bouw uw houten huisframe

Met de fundering op zijn plaats, bent u klaar om uw houten huis frame te bouwen. Er zijn drie hoofdonderdelen voor uw constructie.

Dorpelplaten
De eerste onderdelen die u zult installeren zijn de dorpelplaten. Dit zijn meestal stukken van druk behandeld hout die rechtstreeks hechten aan uw betonnen fundering.

Hun doel is om uw huis vrij te houden van grond-gerelateerde problemen, zoals waterrot en insecten invasies die uw stichting kunnen beschadigen.

Studs
Nadat uw dorpel platen zijn op hun plaats, kunt u beginnen met het bevestigen van uw studs.

In essentie, de studs zijn verticale stukken hout die uw muren te vormen. U moet rekening houden met deuropeningen en ramen wanneer u ze te leggen.

Balken
Terwijl de studs verticaal zijn, zijn de balken horizontaal. Bovenop de steunbalken zitten platen waarop je de draagbalken kunt monteren.

Je gebruikt dwarsbalken om vloeren en plafonds te ondersteunen (nodig in huizen met meerdere verdiepingen), en ook voor dakbedekking.

Droom vandaag nog over uw volgende ontwerp. Nu je iets meer weet over hoe je een houten huis bouwt, staat het je te popelen om zelf iets te bouwen?

Of u nu nog in de brainstormfase zit of al precies weet wat u wilt en hoe u het gedaan wilt hebben, wij zijn er om u te helpen.

Ons team van experts biedt alles van architectendiensten tot bouwmanagement. Als u het kunt dromen, kunnen wij het voor u realiseren.

Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen en laten we samen iets moois bouwen!