Koken in een open ruimte

De ideale manier om gasten te ontvangen en lekker voor hen te koken? De keuken als centrum van je woning plaatsen! Je brengt er immers veel tijd door en je tovert er heel wat lekkers op tafel terwijl je geniet van je gezelschap. Een keuken met de functionaliteiten van een woonkamer, zoals een leuke bank om even te verpozen terwijl je wacht tot de pasta gegaard is of enkele leuke barstoelen aan de bar om een aperitiefje te serveren, vormt een absolute meerwaarde. Er valt zoveel te ontdekken en er zijn vandaag amper grenzen aan je creativiteit in keukenland.

Optimaal gebruik van de ruimte

Wil je een nieuwe keuken kopen, durf dan te kiezen voor een verruiming van de ruimte waar je het meeste tijd in doorbrengt. Een afgesloten ruimte heeft als voordeel dat je de deur achter je kunt sluiten en de rommel in de keuken even kunt verbergen voor je gasten maar dat is dan ook het enige voordeel. De nadelen zijn veel groter: je hebt geen contact met je gasten of je familie, je mist een deel van de sfeer en kunt niet meepraten. Bovendien zonder je je zo echt letterlijk af van je gasten, wat meestal niet echt meer geapprecieerd wordt.

Bang voor de rommel bij een open keuken? Er zijn voldoende opbergmogelijkheden om er geen rommeltje van te maken. Een iets hoger muurtje dan het aanrecht op een strategische plek zorgt voor camouflage zodat alles mooi verborgen blijft.

Kleuren kiezen

Heb je al je hele leven gedroomd van een keuken in mintgroen? Dan is er vandaag geen enkele reden om dat niet te doen. Bepaalde kleuren zijn meer in dan andere, maar laat vooral je eigen smaak primeren. Als je heel gelukkig wordt van een roze keuken en je partner is akkoord, dan moet je ervoor gaan. Het zal je woning een persoonlijke touch geven, dus aarzel niet om ook eens buiten de lijntjes te kleuren.

Hou je het liever wat veiliger? Dan kan een witte of zwarte keuken een optie zijn. Dat betekent niet dat je meteen kleurloos door het keukenleven zal stappen. Verf een muur in een felle kleur of kies tegeltjes in een opvallende kleur die mooi combineert met de neutrale kleur van je keuken. Of werk met natuurelementen en groentinten om de natuur naar binnen te halen. Zo wordt het meteen de ideale plek om te ontspannen tijdens het koken.

Ook leuke accessoires in een kleurtint, zorgen voor een speels effect. Grote voordeel? Je hebt een tijdloze keuken die je zelf met enkele kleine ingrepen kunt aanpassen. Misschien kies je vandaag een gele muur met dito accessoires maar wil je binnen 5 jaar gaan voor terracotta tinten. Met een keuken in een neutrale tint, kan dat allemaal!

Geplaatst in: page