Aanhangwagen huren: let op deze punten!

Wil jij gaan verhuizen, maar maak jij liever geen gebruik van een verhuisbus? Dan kom je al snel uit bij het  een aanhangwagen zoals een HAPERT aanhangwagen huren in Gent. Hoewel dit een uitstekende oplossing is, zijn er enkele punten waarop je wilt letten bij het huren van een aanhangwagen. In dit artikel wordt uitgebreid hier een blik op geworpen, zodat jouw ervaring met een aanhangwagen huren zo soepel verloopt als het maar kan.

Kijk of jij bevoegd bent om met een aanhangwagen te rijden

Ten eerste wil jij volledig zeker weten of jij met een aanhangwagen mag rijden. Je wilt immers geen problemen op de weg krijgen met politie. Een verhuizing kost immers al genoeg, en een boete daarbovenop ontvangen is geen pretje.

Wanneer jij een B-rijbewijs hebt, mag je gebruik maken van een aanhangwagen. Er gelden echter wel bepaalde limieten. Zo mag het totale gewicht van de aanhangwagen samen met de lading niet meer dan 750 kilogram wegen. In gevallen waarbij de aanhangwagen dit gewicht overschrijdt, mag de combinatie tussen de auto, aanhangwagen niet 3500 kilogram overschrijden. Daarnaast mag het totale gewicht van de aanhanger en wagen niet zwaarder zijn dan het trekvermogen die jouw auto heeft.

Wees goed voorbereid

De tweede tip is om goed voorbereid te zijn. Je wilt, zoals eerder gezegd, niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Reserveer ten eerste jouw aanhangwagen op tijd, zodat jij zeker weet dat je een aanhangwagen kunt huren. Neem daarnaast ook jouw rijbewijs en bankpas mee bij het ophalen van de aanhangwagen. Zo weet de verhuurder wie jij bent. Controleer tot slot of de verlichting en bandenspanning van de aanhangwagen in orde zijn, deze moet namelijk 3 bar zijn. Zo voorkom je de kans op pech onderweg wanneer jij bijvoorbeeld een aanhangwagen wilt huren.

Geplaatst in: page