Alles over de hitserie van dit moment: Squid Game

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, heb je ondertussen vast al over de Koreaanse hitserie Squid Game gehoord. De Netflix-serie is zo’n enorm succes dat het zomaar de meest succesvolle serie van Netflix ooit kan worden. Voor je verder leest moeten we je wel waarschuwen, dit artikel bevat spoilers.

 

Het verhaal

Squid Game is de naam van een typisch Koreaans spel wat men vroeger als kind speelde. Tijdens de serie zien we hoe 456 deelnemers letterlijk voor hun leven spelen met oog op een enorme geldprijs van 38 miljoen dollar. Des te meer spelers afvallen, des te hoger de geldprijs wordt. De deelnemers die uit Zuid-Korea komen hebben zich allemaal redelijk in de schulden gewerkt of kunnen zichzelf niet onderhouden, wat verklaart waarom ze bereid zijn om hun leven te geven voor het spel. Om te winnen en te overleven moeten de spelers zes rondes spelen, met in de laatste ronde de Squid Game. Tegen het einde van de serie komen we erachter waarom de spellen georganiseerd worden, een aantal verveelde en zeer rijke VIP’s volgen de deelnemers namelijk op de voet. Het blijkt dat de VIP’s weddenschappen sluiten op welke deelnemers door zullen gaan. Net zoals we dat gewend zijn van sportwedden. Het grote verschil is natuurlijk wel dat je bij reguliere bookmakers zoals Bet777 geen weddenschappen kunt afsluiten die mensenlevens kosten.

 

De productie

Wat veel kijkers niet wisten is dat Squid Game al heel lang in de maak was. De Zuid-Koreaanse regisseur Hwang Dong-hyuk had het script voor de serie al klaar in 2009. Het duurde dus 12 jaar voor de serie uiteindelijk echt te zien. Dit kwam voornamelijk omdat er in het begin niet veel animo voor het concept was. Hwang beweerd zelf dat de wereld toentertijd nog niet klaar was voor het controversiële concept van Squid Game. Verder zou de serie “Round Six” heten ter referentie naar de zes speelrondes en was Netflix van plan om de serie al uit te brengen in september 2019. Nog een verrassend feit is dat het maker van Squid Game eigenlijk een film voor ogen had in plaats van een negendelige-serie. Gelukkig is het uiteindelijk een serie geworden want anders hadden we niet kunnen genieten van de verhaallijn van de politie detective Jun-ho die in de serie op zoek was naar zijn vermiste broer.

 

Komt er een seizoen 2?

De grote vraag van dit moment is of er na het succes van het eerste seizoen nog een tweede seizoen van Squid Game zal komen. Het verhaal ligt open dus wat dat betreft is er voldoende ruimte voor een vervolg. Vooralsnog doet de regisseur hier nog geen uitspraak over. Volgens Hwang was het schrijfproces van de serie behoorlijk intensief en stressvol. Hwang bevindt zich momenteel in een tweestrijd omdat hij enerzijds zijn fans niet wil teleurstellen maar anderzijds niet weet of hij de mentale last van een tweede seizoen kan dragen. Aangezien het vervolg van de serie nog niet is uitgewerkt kan het sowieso nog een tijdje duren voor het volgende seizoen klaar zou zijn.

 

Korea in opkomst

Op het moment doet Korea het wereldwijd op het moment erg goed. Dankzij Squid Game zijn ook andere Koreaanse series nu populair zoals “Alice in Borderland” en “Extracurricular”. Naast series doen films het tevens goed, in 2020 won de Koreaanse film Parasite de Oscar voor de beste film. Daarnaast merken we in de muziekindustrie dat K-Pop erg geliefd is. Denk bijvoorbeeld aan de band BTS die ondertussen al een samenwerking heeft met Coldplay of Blackpink die hits maakte met Selena Gomez en Cardi B. Maar het echte wereldwijde succes begon in 2012 al met de grote hit Gangnam Style van Psy.

Geplaatst in: page