Bamboe schutting goed onderhouden

Bamboe schuttingen behoren tot de nieuwste tuintrend. Je komt bamboe schuttingen in tal van constructies tegen, soms zijn zij verwerkt in een metalenframe wat de schutting vormt. Bamboe in een nieuw jasje dus. Ben jij van plan om te gaan werken met bamboe in de tuin, neem dan onze tips mee voor het juiste onderhoud.

Bescherming van de bamboe schutting

Voordat je de bamboe schutting buiten plaatst dien je hem eerst te behandelen met een speciale bamboe protector. Bamboe is namelijk slecht bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en kan snel vergrijzen en scheuren in de lengte. Een goede bamboe protector helpt dit te voorkomen.

Plaats de bamboe schutting daarnaast niet rechtstreeks in of op de aarde; vermijd direct contact met de ondergrond, want ook hierdoor kan de schutting gaan rotten.

Tot slot, sla geen spijkers in bamboe, het hout kan hierdoor gaan splijten.

Is er reeds een schutting van bamboe aanwezig die vergrijst is? Geen nood, je kunt hem weer bijna als nieuw opknappen. Na een goede schoonmaakbeurt en lichte schuring kun je ook de verweerde bamboe schutting weer behandelen met bamboe beits.

Trending, de donkere bamboe schutting

De donkere bamboe schutting is op dit moment bezig aan zijn opmars in de Nederlandse tuinen. De ‘zwarte’ kleur is afkomstig van een donkere beits, die zorgt voor een mooie glans en een waanzinnig natuurlijke uitstraling.

Je kunt de bamboe look daarnaast doortrekken in de hele tuin met aanvullende accessoires van bamboe, zoals plantenrekken.

Geplaatst in: page