Duurzaam en milieuvriendelijk isoleren

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan duurzaamheid, zo ook bij isoleren. Niet alleen door de consument zelf, ook ligt sinds 2013 in het Bouwbesluit vast dat er bij elk nieuwbouwproject een milieuprestatieberekening moet worden gemaakt. Op deze manier word je min of meer gedwongen goed te letten op de eigenschappen van het isolatiemateriaal dat je gaat kiezen. Naast het materiaal is ook de wijze waarop je isoleert van belang. Bovendien is er ook in je dagelijkse rituelen het een en ander dat je kan doen om milieuvriendelijk én duurzaam bezig te zijn.

Waar kun je in je dagelijkse gewoontes rekening mee houden?

Naast isoleren zijn er een aantal zeer eenvoudige dingen die je kunt doen om verspilling tegen te gaan en dus duurzaam bezig te zijn. Denk aan het uitdoen van de lichten als er reeds voldoende licht is, het sluiten van de deuren als je je verplaatst tussen verschillende ruimtes en het laag- of uitzetten van de verwarming als het overbodig is om deze aan te hebben staan.

Om deze redenen is isoleren een goede keuze

Door het isoleren van je woning zorg je voor een aangenamer woonklimaat. Je zult in de winter minder hoeven te stoken om de kou tegen te gaan en in de zomer de hitte beter buiten kunnen houden. Daardoor zullen ook de kosten lager komen te liggen en bespaar je dus op je energierekening. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt een gunstig energielabel er ook nog eens voor dat je woning hoogstwaarschijnlijk in waarde stijgt.

Milieuvriendelijk isoleren doe je met deze materialen

Minerale wollen, zoals steenwol en glaswol, zijn in vergelijking met andere isolatiematerialen een goede keuze als het aankomt op het milieu en duurzaamheid. Zo zijn steenwol en glaswol gemaakt van natuurlijke materialen en is glaswol ook nog eens 100% te recyclen. Bij het isoleren van je woning is het belangrijk om kieren en naden goed te dichten, zodat lucht zich niet alsnog tussen binnen en buiten kan verplaatsen.

Je koopt glaswol isolatie bij Sleiderink Bouwmaterialen!

Sleiderink Bouwmaterialen is een groothandel in hout en bouwmaterialen. Je vindt er onder andere een ruim assortiment isolatie. Glaswol koop je dan ook gemakkelijk online bij Sleiderink. Naast de materialen hebben zij ook de kennis in huis om je van advies te voorzien!

Geplaatst in: page