Een oude badkamer zelf opfrissen doe je zo

In oude huizen is een badkamer vaak een kleine, donkere ruimte. Een bijkomstigheid. Maar mensen willen steeds vaker een open, lichte ruimte waar het hele gezin de dag rustig kan beginnen. Een badkamer met plaats voor iedereen. De badkamer is dan ook een van de dingen die het vaakst verbouwd wordt in oude woningen.

Een badkamer is, evenals de keuken, een ruimte die helemaal naar jouw smaak moet zijn. Je moet je er immers comfortabel in kunnen voelen. Een badkamer die niet helemaal naar je smaak is, kan je meestal wel redden met een laagje verf of een aantal accessoires. Maar in sommige gevallen moet je de sloophamer tevoorschijn halen en de hele boel eruit halen.

Redden wat er te redden valt

Het verbouwen van je badkamer begint bij de ruimte goed te bekijken. Misschien zijn er elementen die je wel mooi vindt, of elementen die je kan hergebruiken. Dat is niet alleen goedkoop, maar heeft ook zijn charmes.

Een bad bijvoorbeeld, staat vaak ingemetseld in een met tegels beklede wand. Maar het bad zelf heeft meestal min of meer dezelfde vorm. Als het bad in een goede staat is, gooi je het dus best niet weg, maar geef je het een tweede leven door het opnieuw te bekleden met tegels naar jouw smaak, of door het een likje verf te geven en het vrij te laten staan in je badkamer.

Een gezellige inrichting doet veel

Zodra de grote werken achter de rug zijn, kan de inrichting beginnen. In tegenstelling tot de grote werken, is het inrichten een werkje dat langzaam vooruit lijkt te gaan. Dat komt omdat de details, zoals het plaatsen van de plinten en verschillende lagen verf schilderen, niet zo zichtbaar zijn als grote breekwerken. Het is dus een kwestie van vooral niet opgeven.

Kies een muurkleur die bij je badkamermeubel past, maar kies ook praktisch. Sommige kleuren, zoals blauw en wit, helpen je een ruim, schoon gevoel te geven in je badkamer. Donkere kleuren zoals rood en grijs mogen dan wel fashionable zijn, vaak geven ze je kamer een donkere of zelfs een onrustige sfeer.

De juiste accessoires

Met de juiste accessoires, zoals een goede spiegel, een plantje en een mooie lamp, kan je een badkamer echt helemaal afmaken. Let erop dat je je badkamer niet te druk of te vol maakt. Een badkamer is een plaats waar je de dag begint en de dag afsluit. Dat doe je best in een rustige
omgeving, waar je je op je gemak voelt. Toch?

Geplaatst in: page