Heb je de verwarming gereed voor de winter?

De koude dagen zijn aangebroken. Heb je jouw cv-ketel gereed? Je weet dat er in deze periode vriestemperaturen kunnen duren van enkele dagen tot enkele weken. Als de temperatuur onder nul daalt, wil je er zeker van zijn dat je huis warm blijft. Hier zijn er enkele redenen waarom je dat vooraf moet doen.

  1. Loodgieters hebben het druk

Jouw ketel laten onderhouden door het loodgietersbedrijf uit Den Haag is een van de beste manieren om een grote storing in warm water of verwarming te voorkomen. De loodgieter zal de gehele ketel controleren op zaken als luchtdruk, emissies en kalkaanslag in de cv-leidingen. Het is nu een beetje laat, maar in de toekomst is het een goed idee om jouw jaarlijkse boilerservice te laten uitvoeren in de warmere maanden wanneer de loodgieters het niet zo druk hebben. Dit om te voorkomen dat je lang moet wachten.

  1. Houd jouw gezin veilig en warm

Een van de voordelen van een onderhoudsbeurt aan jouw ketel deze winter is dat deze een emissiecontrole ondergaat. Dit betekent dat er zal worden gecontroleerd of de ketel schadelijke gassen lekt, zoals koolmonoxide die mogelijk schade kunnen toebrengen aan jou en jouw gezin.  Je kan je ook op jouw gemak voelen als je weet dat de ketel de hele winter in goed werkt.

  1. Een efficiënt verwarmd huis

In plaats van alleen tijdens de koudere maanden op jouw cv-ketel te vertrouwen, moet je jouw ketel eens per maand een korte tijd aanzetten – zelfs in de zomer! Hierdoor kan je problemen van tevoren detecteren, zodat je niet midden in de winter bij een vuur zit om warm te blijven.

  1. Geld besparen

Het onderhoud van jouw cv-ketel bespaart je geld. De kosten van regelmatig onderhoud van een apparaat kunnen aanzienlijk lager zijn dan de kosten van reparatie of vervanging van een apparaat dat niet wordt onderhouden en kapot gaat. Als het om huishoudelijke apparaten gaat, is jouw ketel een van de duurste die moet worden vervangen en kan hij het jouw dagelijkse routine enorm verstoren als het ineens niet goed functioneert.

  1. Een werkende ketel geeft je gemoedsrust

Gemoedsrust is natuurlijk een hele goede reden om jouw ketel te laten nazien. De loodgieter lost alle kleine problemen op voordat ze problematisch worden, houdt jouw garantie geldig en geeft je een lekker warm huis wanneer je dat het meest nodig hebt!

Tot slot

Als je jouw ketel voor de winter een onderhoudsbeurt geeft, denk je strategisch vooruit. De kans is groter dat je een afspraak krijgt wanneer je dat wilt en je zult jouw woning warm houden als de winter begint. Je zou ook niet moeten worden geconfronteerd met onverwachte dure boilerkosten, en als het Kerstmis is, wil je je geld sparen voor cadeautjes voor je dierbaren. Maak vandaag nog contact met de loodgieter om je te helpen met jouw cv-ketel. De loodgieters hebben het echt druk in deze periode. Dat mag je echt geloven.

Geplaatst in: page