Hoe veilig is mijn huis of bedrijf?

Een huis kopen of laten bouwen is één van de belangrijkste aankopen die je ooit zult doen. Het is meer dan ooit van belang je woning en de buurt zorgvuldig uit te kiezen als je een huis koopt of bouwt, want je wilt natuurlijk tevreden zijn met je investering. Daarom volgen een aantal tips om te checken hoe veilig jouw huidige huis is, hoe je je huis veiliger kan maken en waar je op dient te letten bij het kopen van een nieuwe woning.

Bij het kopen van een nieuw huis: onderzoek de hoeveelheid beschikbare huizen in de buurt

De hoeveelheid huizen die in een gemeenschap te koop staan kan je een idee geven van hoe veilig het er is. Een aanzienlijk aantal huizen op de markt kan erop wijzen dat inwoners een buurt ontvluchten wegens toegenomen geweld. Leegstaande eigendommen trekken soms een ongewenst element aan, zelfs als de hoeveelheid te koop staande huizen te wijten is aan andere factoren zoals een inzakkende markt.

Maak een wandeling door de buurt en beoordeel de situatie

Ook al is een wijk dicht bewoond, de toestand van de infrastructuur kan veel onthullen over de algemene veiligheid. Bewoners die zorg dragen voor de gemeenschap, voor elkaar, en plezier beleven aan hun omgeving wonen in een veilige buurt. Gebroken ramen, overwoekerde tuinen, vervallen huizen, en hekken moeten allemaal opgemerkt worden bij het verkennen van een mogelijke buurt. Hoewel de meeste gemeenschappen één of twee onaantrekkelijke huizen bevatten, kan een groot aantal wijzen op een gevaarlijke situatie.

Een eenvoudig gesprek is één van de meest succesvolle benaderingen. Stel je voor aan mogelijke buren en informeer naar hun indrukken van de streek. Informeer of ze het aan jou en je gezin zouden aanraden, en of ze zich zorgen maken over de veiligheid.

Stappen die je moet volgen na de aankoop van een huis

Inbraakbeveiliging is zeker iets om rekening mee te houden. Installeer raamsensoren. Als ze op een raam of deur bevestigd worden, geven ze een melding wanneer die open of dicht gaat. Het beveiligen van mogelijke ingangspunten is een belangrijke eerste stap in het beveiligen van je huis. Zowel een huisbeveiligingssysteem als een domoticasysteem kunnen gebruik maken van sensoren. Je kunt acties bouwen die zowel oorzaak als gevolg overspannen. Bijvoorbeeld, als je deur na middernacht opengaat, kun je de sensor programmeren om je slaapkamerlicht aan te doen.

Houd je deuren en ramen gesloten

Een indringer kan zich gemakkelijk toegang tot een woning verschaffen, dat zal iedere slotenmaker van Amsterdam tot een Slotenmaker Rotterdam kunnen bevestigen. Te veel mensen vergeten de deur dicht te doen! Dus, zelfs als je in een rustige buurt woont, houd je deuren en ramen gesloten. Het is beter om veilig te zijn dan spijt te hebben.

Lichtautomatisering om indringers om de tuin te leiden

Lichtautomatisering is een uitstekende methode om je huis meer bewoond te laten lijken. Dit is een goede strategie voor thuisbeveiliging. Andere aanbieders van domotica laten je specifieke schema’s of acties bepalen, zoals “licht aan wanneer beweging wordt gedetecteerd” of “licht uit wanneer ik niet thuis ben”.

Geplaatst in: page