Kantoor inrichten? Dit is waar je op moet letten!

In het begin lijkt het inrichten van een kantoor bijzonder leuk. Maar uiteindelijk heb je wel rekening te houden met allerlei praktische zaken. Die moeten zorgen voor rust en een werkplek die doet waarvoor het is ingericht. Waarbij rust, overzicht en gemak een belangrijke rol spelen. Je hebt dus veel aspecten waarop je dient te letten bij het inrichten van een werkplek. 

Een kantoorinrichting is dus niet iets dat je even doet. Je moet er goed over nadenken en beseffen dat je er gedurende een langere tijd op aan het werk bent. Aan de hand van deze wetenschap is het goed om aan de slag te gaan. Wij hebben de beste tips al voor je op rij gezet. Zodat je direct aan de slag kunt.

Kies voor comfort op het kantoor

Het eerste en misschien wel het belangrijkste onderdeel waar je met zorg en aandacht naar moet kijken is het comfort dat je ervaart. JE zit gedurende een langere tijd aan een bureau of op een stoel. Dan moet de stoel natuurlijk wel goed zijn en doen wat hij moet doen. Dus je geen rugklachten geven of tegen gaan staan. Maak het dus naar je zin en let erop dat alles naar wens is en als het even kan ergonomisch verantwoord is.

Maak er een rustgevende omgeving van

In een rustgevende omgeving werk je doorgaans het meest fijn. Zorg er daarom voor dat het een opgeruimd geheel is waar je fijn kunt werken en alles op jouw persoonlijke smaak is afgestemd. Je kunt daarbij ook denken aan het akoestiek van een ruimte. Zorg aan de hand van slimme elementen dat het geluid zacht is en niet zal doorklinken. Je kunt denken aan het neerhangen van gordijnen of andere stoffen en geluiddempende oplossingen.

Gebruik de juiste kleuren in een kantoor

Het kleurgebruik binnen een kantoor is heel belangrijk om een goede sfeer neer te kunnen zetten. Je kunt denken aan lichtere kleuren voor de nodige rust. Maar ook aan het inzetten van prachtige kunst. Maar zoals je al een beetje hebt kunnen lezen, beperk je hierin tot één of maar een aantal kleine oplossingen. Zodat het niet teveel kan afleiden.

Tot slot kunnen spullen die je voor je werk nodig hebt ook zorgen voor een mooie uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld aan de kleur van mappen, het bureau of de pennen denken. 

Wees bewust van de waarde van daglicht

De waarde van daglicht is werkelijk onschatbaar. Hoe meer natuurlijk licht er in een werkplek kan komen hoe beter je kunt concentreren en minder moe je zal voelen. Daarnaast is het ook nog eens bijzonder duurzaam. Want als er voldoende daglicht in een kantoor kan komen heb je dus minder kunstmatige verlichting nodig om je kantoor verlicht te krijgen waardoor je dus veel energie zal besparen.

Tot slot doen natuurlijke materialen en kleuren het heel goed. Je kunt denken aan groen- en bruintinten. Maar ook aan de kleur van bloemen en dieren. Het is perfect te combineren met de industriële uitstraling.

Geplaatst in: page