Kwalitatieve tuinmeubelen zijn altijd in!

Trends veranderen elk seizoen weer opnieuw. De ene keer is het in om een super kleurrijke tuin te hebben, maar een jaar daarop kan het ineens weer in zijn om met neutrale tinten te werken. Trends zijn soms lastig te volgen aangezien ze zo vaak veranderen. Sommige mensen willen juist wel met de trends mee, anderen gaan liever voor een tijdloos ontwerp. Wat je uiteindelijk ook beslist, het hebben van kwalitatieve tuinmeubels is altijd belangrijk. Je wil natuurlijk wel dat alles wat je in de tuin hebt staan lang meegaat en weersbestendig is. Tuinmeubelen zijn namelijk niet goedkoop. Wat zijn dan de beste opties?

Tuintafels

Als je graag bezoek ontvangt, is het hebben van een tuintafel eigenlijk niet te missen. Tuintafels zijn er in allerlei soorten en formaten. Ongeacht welke tuintafels jouw interesse trekken, zijn een aantal algemene zaken van belang in de beslissing. Ten eerste het materiaal. Tuinmeubelen worden natuurlijk al geproduceerd met in het achterhoofd het idee dat ze lang mee moeten gaan. Maar toch kan er nog verschil zitten tussen diverse materialen.

Een materiaal dat uitermate geschikt is om tuintafels van te maken is teak. Tuinmeubelen gemaakt van teakhout kunnen erg lang mee. Door ze goed te onderhouden, kun je deze levensduur verlengen. In het geval van een teakhouten tuintafel is twee keer reinigen per jaar voldoende. De eerste tip om de levensduur van jouw teakhouten meubels te verlengen is om ze in de winter af te dekken of binnen te plaatsen.

Reinigen

Tijdens het reinigen is het belangrijk dat de teakhouten tafel volledig doorweekt is. Dit kun je doen met een tuinslang, maar je kan ook wachten op een regenbui en de natuur haar gang laten gaan. Vervolgens meng je wat keukenzout of soda met lauwwarm water en gebruik je een schuurspons of grove borstel om het hout mee te schrobben. Even naspoelen en klaar!

Tuinbanken en tuinkussens

Zoals je merkt is teakhout een ideaal materiaal om meubels van te maken. Ook voor tuinbanken geldt hetzelfde advies als hierboven. Het materiaal van tuinkussens kan echter ook uitmaken voor de levensduur ervan. Tuinkussens van All Weather Sunbrella zijn bijvoorbeeld waterbestendig. Daarnaast zijn deze tuinkussens gevuld met DRY FOAM. Door de open structuur van dit schuim kan het geen vocht vasthouden, waardoor het ideaal is voor buitenkussens.

Een ander voordeel van DRY FOAM is dat er geen schimmel en verrotting kan ontstaan. Je kunt dus ook per seizoen alleen een nieuwe kussensloop halen en de kussens gewoon bewaren. Dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Geplaatst in: page