Snel je tuin opknappen met betonbanden

Hebt u een loos stukje tuin, waar bijvoorbeeld wat struiken in staan maar wat beter benut kan worden? In dat geval kunt u snel en eenvoudig een goede bestemming hiervoor creëren. Met behulp van betonbanden is de klus snel geklaard.

Betonbanden, de ideale snelle border

Een loos stukje voortuin, waar voorheen een struik stond en nu gebruikt wordt voor container- en fietsstalling is snel gerealiseerd. Na het verwijderen van de struik wordt de grond geëgaliseerd en afgedekt met bouwfolie, wat een prima onkruidwerend middel is. De grens aan de straatkant wordt bijna op straatniveau afwerkt met betonbanden.

Wie weinig zin in een grote klus heeft, maar toch een andere bestemming wil creëren voor een loos stukje tuin kan dit op deze eenvoudige wijze aanpakken. Betegelen hoeft in dit geval niet, u kunt een laag boerengrind of bijvoorbeeld Ardenners split gebruiken om het vlak op te vullen.

Grond afdekken met bouwfolie, afwerking met betonbanden.
Grond afdekken met bouwfolie, afwerking met betonbanden.

Hoe krijgt u het grind thuis geleverd?

Grind is altijd verkrijgbaar in zogenaamde ‘big bags’, zowel Ardenner split kunt u kopen in big bags, als ook boerengrind. Deze grote kunststof zakken worden bij u thuis voor de deur afgeleverd door de leverancier. Het grote voordeel van een big bag is dat deze de steentjes bij elkaar houdt, en er dus geen hoop wordt gestort. Een hoop zand of grind zorgt bijna altijd voor rommel en nodigt kinderen uit om er mee te spelen.

Ligt er bouwfolie dan kunt u hierover een zandlaag aanbrengen van enkele centimeters. Hierover kunt u grind scheppen. Ook kunt u gebruikmaken van kunststof grindmatten, deze houden het grind subiet op hun plek.

Geplaatst in: page