Soorten veiligheidssloten

In de afgelopen vijf tot tien jaar is lock snapping een groot probleem geworden rond Leeds en West Yorkshire en van wat we kunnen verzamelen is het nu ook een probleem aan het worden in andere gebieden van het land. Als gevolg hiervan is er een enorme aandacht geweest voor producten die kunnen vechten tegen lock snapping. We hebben een snelle stijging gezien in anti snap sloten die geproduceerd zijn met een enorme toevloed van nieuwe merken en modellen.

Soorten veiligheidssloten

Als slotenmakers in Leeds zijn wij altijd op zoek naar de meest veilige en actuele producten om te leveren en te monteren voor onze klanten. Wij testen de producten die wij verkopen uitvoerig alvorens te beslissen of het al dan niet een product is dat wij met vertrouwen kunnen monteren. Om een bepaald product te kunnen leveren moeten we er zeker van zijn dat het goed geprijsd, betrouwbaar en veilig is en precies doet waarvoor het geadverteerd is.

Het probleem voor ons als slotenmakers en veiligheidsprofessionals is te weten welk anti-snapslot we moeten gebruiken. Het laatste wat we willen is iemand een slot geven dat op de markt wordt gebracht als een anti-snapslot, om er vervolgens achter te komen dat er bij de klant is ingebroken. Dit is niet alleen slecht voor de consument, maar zou ook onze reputatie onherstelbaar beschadigen.

Na het testen van de Brisant Ultion en Ultion WXM hebben wij van Slotenmaker Rumst besloten dat dit veruit het beste inbraakwerende slot is dat tot nu toe verkrijgbaar was! Laat ons uitleggen waarom.

Ultion en Ultion WXM, wat is het verschil?

Zowel de Ultion als de WXM zijn super veilige anti snap sloten. Het originele Ultion slot was naar onze mening sterk genoeg maar de herziene versie, genaamd WXM (met extra molybdeen) is nog sterker! De grotere hoeveelheid molybdeen die in het slot is verwerkt, laat zien hoe toegewijd Brisant is om het meest veilige slot mogelijk te maken. Het originele slot heeft al de nodige tests doorstaan zonder dat het molybdeengehalte verhoogd hoefde te worden. Een ander sleutelprofiel zorgt ervoor dat de sleutels veel dikker zijn dan bij de standaard Ultion, waardoor de sleutels 33% dikker zijn en dus ook veel sterker.

Normen waaraan Ultion en Ultion WXM zijn getoetst.

De Brisant Ultion EN WXM zijn getest en voldoen aan alle belangrijke industrienormen. Sommige anti-snapsloten voldoen aan de ene norm en niet aan de andere, en sommige voldoen aan geen enkele norm. Ultion heeft de TS007 3-sterren accreditatie behaald, wat de hoogste sterrenclassificatie is. Daarnaast is Ultion ook getest op ‘secured by design’, een specificatie die de voorkeur geniet van de politie. Het belangrijkste punt waar veel sloten moeite mee hebben is de Sold Secure diamond standaard. Deze test is ontworpen door de Master Locksmiths Association. De Sold Secure-test wordt uitgevoerd door zeer bekwame slotenmakers in hun eigen fabriek.

Antiknipfuncties

Brisant Ultion en Ultion WXM hebben een opofferingsgedeelte aan de voorkant dat is ontworpen om af te breken wanneer het slot wordt aangevallen. Dit is gebruikelijk in zowat elk anti-snapslot. Maar wat dit slot echt onderscheidt van anderen is dat Ultion een zeer slimme vergrendelbare nok heeft die zij “lock down mode” noemen. Wanneer Ultion een aanval van het snapslot detecteert, vergrendelt het de centrale nok op zijn plaats. De slagpin die de nok daadwerkelijk vergrendelt, is ondergebracht in een deel van het slot dat is gemaakt van molybdeen. Dit materiaal heeft een dichtheid van 25% ten opzichte van ijzer. De slagpin heeft ook een speciaal ontworpen borgpen die voorkomt dat de slagpin na activering weer naar beneden wordt gedrukt.

Anti Boor Kenmerken

Ulton heeft 6 anti boor pennen in beide zijden van het slot. De pinnen zijn gemaakt van gehard staal en voorkomen dat het slot wordt opengeboord. Sommige messing onderdelen van de originele Ultion zijn vervangen door molybdeen bij de WXM voor nog meer bescherming tegen boren.

Anti-kiespennen

Zoals de naam al doet vermoeden zijn anti-pik pinnen bedoeld om te voorkomen dat het slot wordt opengeprikt. Elke Ultion is uitgerust met een aantal anti-pikpennen en een anti-stootpen om deze twee vormen van niet-destructieve slotaanvallen te helpen voorkomen. De Ultion WXM heeft ook een aantal conische pennen. Een type pin dat is ontworpen om het openen van sloten te bemoeilijken.

Sleutel controle

Ultion heeft een zeer slim sleutelcontrolesysteem. Sommige anti-snapsloten met dimple sleutels worden geleverd met een registratiekaartje met de sleutelcode erop geschreven. Het probleem hiermee is dat als u de kaart verliest u geen reservesleutels meer kunt laten maken. Bij Ultion en Ultion WXM is de sleutelcode op de kop van de sleutel geschreven. Het is duidelijk dat als iemand de sleutel in handen krijgt, ze toegang hebben tot de sleutelcode, maar Brisant heeft hier al over nagedacht en heeft een geweldige manier om dit te omzeilen. U kunt de sleutelcode beveiligen met een wachtwoord, zodat het niet uitmaakt wie de code ziet, ze kunnen geen dubbele sleutels krijgen zonder het wachtwoord te kennen. Ultion heeft ook 11 pinnen in het slot, wat betekent dat er 294.970 sleutelcombinaties beschikbaar zijn.

Geplaatst in: page