Tips bij het inrichten van uw tuin

Wanneer u aan de slag gaat in uw tuin, wilt u het beste resultaat bereiken. Het is daarom belangrijk om vooraf een beeld te hebben van wat u precies wilt veranderen. Vervolgens zal het werk ook sneller gedaan zijn. En dan is het tijd om achterover te leunen en alleen nog maar te genieten…

Vormgeving tegels
Wilt u de tuin graag een uitstraling geven die past bij deze tijd? Maak dan gebruik van moderne materialen: grote keramische tegels, grote beton-tuintegels, of natuurstenen. Bij de inrichting van uw tuin kunnen strakke en rechte lijnen niet ontbreken. Voor een romantisch vleugje kunt u kleurrijke planten neerzetten. Wilt u juist het tegenovergestelde effect bereiken? In dat geval is het beter om meer met boogjes en vormen te werken.

Gaat u voor praktisch, overweeg dan gedeeltes te betegelen met betongrastegels. Wat zijn dit voor tegels? Dit zijn deels open tegels, betonnen tegels met gaten waar het gras door kan groeien. Zo zorgt u voor een goede afwatering van hemelwater en kunt u anderzijds toch lopen over de tegels. Deze tegels zijn ideaal voor stukjes tuin waar u spullen stalt, zoals fietsen bijvoorbeeld.

De voortuin
Met beplanting en stenen kunt u een sfeervolle voortuin tot stand brengen. Let er alleen op dat de beplanting niet te hoog is, zodat het zicht niet belemmerd wordt wanneer u naar buiten kijkt. Er is veel mogelijk in de voortuin. Zo zorgt een boom of pergola ervoor dat de tuin meer diepte krijgt; het lijkt al snel driedimensionaal.

De achtertuin
Dit is waarschijnlijk de plek waar u op warme dagen de meeste tijd door zult brengen. Als u zich daar eenmaal op uw gemak voelt, kunt u na een lange werkdag heerlijk tot rust komen. Welke elementen zou u kunnen toevoegen om dat gevoel teweeg te brengen?

  • De beplanting van de voortuin doortrekken naar de achtertuin.
  • Accessoires toevoegen. Bijvoorbeeld lampen en kussens.
  • Met een mooi tuinhuisje zult u hoge ogen gooien bij familie en vrienden.
  • Bloemen fleuren de boel aanzienlijk op, hiermee blaast u leven in de brouwerij.

Tuinverlichting
Eerder werden lampen al als voorbeeld genoemd. We willen hier graag nog wat verder op ingaan. Van verlichting heeft u alle jaargetijden profijt. Hiermee kunt u nog lang genieten van uw tuin, en op zomeravonden een tijdschrift of boek lezen. Met lampen kunt u spelen met kleuren. Er zijn er veel op de markt die geregeld van kleur veranderen. Als u een vijver of zwembad in uw tuin heeft en er lampen op laat schijnen, geeft dit dubbel zoveel sfeer.

Renoveren
Vindt u het tijd worden om de tuin grondig onder handen te laten nemen? Dan kunt u ons inschakelen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Uiteraard streven we ernaar om van uw tuin een pareltje te maken.

.

Geplaatst in: page