Waar moet u rekening mee houden tijdens het renoveren

Knapt u huizen op of heeft u net een nieuw huis gekocht? Helpt u een vriend of gaat u zelf aan het werk? Dan is het fijn om te weten wat u wel en wat u niet moet doen. Voor de handige mensen onder ons weten we wel dat er veel fout kan gaan maar dat dingen met de juiste aandacht ook gemakkelijk opgelost kunnen worden. We nemen u vandaag mee in het renovatie proces van een woning of gebouw. We praten over de rode lijn.

 

Controleer alle ruimtes

Controleer alle ruimtes in welke staar deze zijn. U ziet vaak aan de muren en aan het plafond of er vocht achter de muren zit en of er voorheen een lekkage geweest is of nog steeds zit. De meeste lekkages en vochtplekken zult u vinden op de zolder of in de kelder, geef deze ruimtes dan ook extra aandacht tijdens uw controleren ronde. Mocht u niet zeker zijn van uw zaak kunt u altijd een bedrijf inhuren om mee te kijken met uw controle ronde. De prijs bepaalt u samen met de medewerker.

 

Vloeren en plafonds

Als u de zolder en de kelder gecontroleerd heeft kunt u verder met de rest van het huis. Hiervoor beginnen we op de 1e verdieping. Hier kunt u een keer langs de vloer gaan. Meestal heeft de vorige bewoner eten of drinken laten vallen of heeft het huisdier de vloer beschadigd. Dit kunt u makkelijk voelen door met sokken over de vloer te lopen of u ziet vlekken in de vloer die er niet met een doekje afgaan. U kunt vaak dit soort plekken zien waar de eet tafel stond en waar de banken hebben gestaan.

 

De muren controleren

Na de vloeren en plafonds is het goed om te kijken naar de rest van uw kamers. De muren, is het stucwerk nog intact en is de verf overal gelijk? Er is namelijk niks irritanter als rustig op de bank zitten aan het spelen op een casino777 en een plekje in de muur zien. U wilt gewoon rustig uw spel spelen samen met vrienden of andere. De kamer moet mooi in tact zijn zodat u echt helemaal tot rust kunt komen op de bank samen met uw familie of vrienden. Dit is het plekje in huis om tot rust te komen.

 

Binnenkant klaar? Door naar buiten!

Veel mensen kijken alleen naar de binnenkant van uw huis maar de buitenkant is net zo belangrijk. Als u aankomt thuis ziet u gelijk of een huis mooi is bijgehouden of niet. U kunt dit zien aan vervallen verf of de dakgoot die half uit elkaar valt. Pak gerust een ladder en neem wat vrije tijd om dit bij te werken. Uw huis krijgt een stuk mooiere look waardoor uw huis weer uitblinkt in de straat. Door uw kozijnen en dakgoot bij te houden voorkomt u merendeel van de lekkages in uw huis.

 

Altijd hulp vragen

Bent u zelf vrij handig kunt u dit allemaal zelf doen, bent u toch niet zo handig of heeft u weinig tijd kunt u dit uitspenderen. U kunt een mannetje inschakelen die elke dag met dit soort dingen te maken heeft, deze man of vrouw weet precies wat ze aan het doen zijn en zijn verzekerd voor mocht er iets mis gaan in uw huis. Het bedrijf neemt dan de verantwoordelijkheid en lost dit verder voor u op totdat het naar wens is. Achteraf regelt u 1 op 1 de kosten voor de werkzaamheden met het bedrijf.

Geplaatst in: page