Wat zijn de gevolgen van zelfstandigen zonder verzekering?

Wanneer je als zelfstandige aan de slag gaat is het van belang dat je ook een verzekering hebt. Aan de slag gaan zonder een verzekering is namelijk niet heel snel. Het kan nogal wat gevolgen hebben voor jou en daar zit je natuurlijk totaal niet op te wachten.

Neem het risico niet!

Neem als zelfstandigs niet het risico om zo eigenwijs te zijn om geen verzekering af te sluiten. Een

Verzekering zzp bouw van zelfstandigenbouw is voor de meeste zelfstandig ondernemers wel aan te raden. Weet je niet precies welke verzekering voor jou het beste is dan zullen zij jou zeker helpen met het vinden van een passende verzekering voor jou. De belangrijkste verzekeringen die zij je aan kunnen bieden zijn een CAR-verzekering, een aansprakelijkheid verzekering, een bedrijf bus verzekering, een verzekering voor je gereedschap en materiaal wat je in je werkplaats hebt liggen, een verkering voor gereedschap en materiaal wat je in je bus hebt liggen of een combinatie verzekering van de laatste 2 genoemde, een arbeidsongeschiktheid verzekering en een rechtshulp verzekering. Dit zijn alle verzekeringen wel zo een beetje op een rijtje.

Had je er ooit van gehoord?

Had je er ooit van gehoord van een CAR-verzekering? CAR Is de afkorting van Construction All Risk.  Heb je advies nodig over CAR-verzekering bouw? Dan kun je even contact met hen opnemen of anders gewoon even op hun site kijken. Wij vertellen je er ook het een en ander over. De CAR-verzekering dekt schade die op de bouwplaats plaatsvindt. Je kunt denken aan stormschade, vandalisme of diefstel. Ook dekt het de schade aan de bestaande eigendommen van de opdrachtgever. Deze CAR-verzekering sluit naadloos aan op je aansprakelijkheidsverzekering. Een verzekering die je sowieso zou moeten hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering is in ons land verplicht.

We gaan nog iets verder in op waarom het hebben van een CAR-verzekering wel heel fijn kan zijn en gaan je een voorbeeldje noemen. Stel dat je op een bouwproject ingehuurd bent en er gaat daar iets mis. Hierdoor ontstaat er schade. Dan ben jij ervoor verantwoordelijk. Die schade valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering omdat die alleen schade dekt die je aan andere mensen toe zou brengen. Een CAR dekt de schade die toegebracht zijn aan materialen maar alleen als ze veroorzaakt zijn door bouwwerkzaamheden. Stel dat het heel hard gaat stormen en regenen en er ontstaat schade aan het gebouw waar je aan bezig bent? Dit valt dan onder deze CAR-verzekering. Ontstaan er scheuren in de muren door het plaatsen van een dakkapel? Ook dit valt onder de CAR. Nu kijk je er misschien met hele andere ogen naar en heb je wel in de gaten dat het hebben van zo een verzekering wel heel erg fijn is. Twijfel je nog? Neem dan zeker contact op en vraag wat je vragen wilt zodat jouw twijfel weggenomen gaat worden en jij er zeker van bent dat je er alleen maar goed aan doet! Heel veel succes gewenst in ieder geval!

Geplaatst in: page