Welke werkschoen verkies jij?

Als vakman of -vrouw is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen om je job zo goed mogelijk uit te oefenen. Vandaag bestaan er dan ook heel wat verschillende veiligheidsschoenen. Niet elk beroep vereist dezelfde werkschoenen, maar het is wel belangrijk om de juiste keuze te maken. Wij geven je graag een oplijsting van de verschillende opties.

Veiligheidssneakers

Safety joggers zijn uitermate geschikt om jezelf te beschermen en zijn toch enigszins modieus. Het grote voordeel van veiligheidssneakers is dat ze heel comfortabel zitten en een hoge bewegingsvrijheid garanderen. Sneakers zijn licht, comfortabel en sportief. Drie kenmerken waarmee je een veiligheidsschoen niet meteen zou associëren. Maar deze safety joggers zitten absoluut wél gemakkelijk en voelen niet als zware, lompe schoenen.

Deze veiligheidssneakers zijn gemaakt uit het beste en het stevigste materiaal om veilig te kunnen werken. Wat je vaak ziet terugkomen is de neus van de schoen die uit staal gemaakt is. Mocht er zwaar materiaal op je tenen vallen, dan ben je altijd extra beschermd. Safety joggers zijn ook bestand tegen bijvoorbeeld water en hitte, wat ze geschikt maakt voor alle werkomstandigheden.

Hoge werkschoenen

Hoge werkschoenen zijn misschien minder modieus, maar wel erg stevig en veilig. Dit type schoenen zijn echt schoenen voor bouwvakkers. Hoge werkschoenen bieden nu eenmaal de meeste bescherming tegen zware objecten.

Het enige nadeel is dat je minder bewegingsruimte hebt aan de enkels en dat er wrijving kan ontstaan. Zo’n hoge werkschoen maakt natuurlijk wel dat je voet extra goed beschermd is, van de enkel tot de tenen. En het is net die bescherming en veiligheid tijdens werkzaamheden die primeren.

Werklaarzen

Werklaarzen zijn niet geschikt voor bouwwerven, maar wel heel erg handig voor bijvoorbeeld land- en tuinbouwers. Als je veel tijd doorbrengt op het veld en in de modder is het een goed idee om waterdichte werklaarzen te hebben.

Let er wel op dat je kiest voor werklaarzen met een stevige grip. Als je in het nat loopt of in de modder kan je gemakkelijk uitschuiven. Om te vermijden dat je jezelf pijn doet kies je dus best voor laarzen met een stevige grip.

Aangepaste werkkledij

Naast aangepaste schoenen is het belangrijk om de juiste workwear te dragen. Dit biedt extra bescherming, maar is ook heel praktisch. Bovendien geeft dit type workwear je veel bewegingsvrijheid en maakt het je wendbaar. Ook is het aangepaste workwear vaak voorzien van voldoende zakken waarin je je materiaal kwijt kan. Zo hoef je niet telkens heen en weer te lopen, wat het werk een stuk efficiënter maakt.

Geplaatst in: page