Zelf een border aanleggen

Hoe kunt u zelf het beste een border aanleggen in uw tuin? De meest voorkomende en eenvoudige mogelijkheden hiervoor is gebruik te maken van ofwel borderstenen, of d.m.v. betonnen L-delen.

Betonnen L-elementen

De allereenvoudigste wijze om dit te realiseren is niet via gebruik van stapelblokken, maar betonnen L-delen. Deze delen zijn al reeds gevormd in de juiste vorm en direct klaar voor gebruik. De elementen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, waardoor u zelf kunt kiezen hoe hoog de afscheidingswand wordt.

Om de L-elementen te plaatsen zorgt u allereerst voor het markeren van de juiste afmetingen. Dit kan d.m.v. een koord te binnen op de markeerplekken. Voor het plaatsen van de L-elementen graaft u zo’n 10 cm. (afhankelijk van de grootte van het element en afhankelijk van uw wens) onder het maaiveld. Zorg voor een strak horizontale uitgraving. Nu kunt u de L-elementen plaatsen, die de juiste stutting krijgen dankzij de betonvoet, waar de aarde of zand permanent tegenwicht bieden (stutting) en waardoor het element netjes op zijn plaats zal blijven staan.

Betonnen L-element
Betonnen L-element

Bestellen en contact

Voor iedere doe-het-zelver is er de website L-elementen. Hier kunt u rechtstreeks het aantal elementen naar juiste afmeting bestelling. Hebt u advies nodig bij uw bestelling? Aarzel niet en neem contact op met het deskundige team. Hier vindt u de website. 

Geplaatst in: page